Tegels

Telefoonnummer

Vloertegels

Keramische vloertegels zijn vandaag de dag bijna allemaal van het type porseleingres. Porseleingres wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, gewonnen met respect voor het milieu. Porseleingres is ook volledig recyclebaar. Keramische vloertegels zijn uitermate geschikt met een energiezuinige vloerverwarming en zo creëer je een warm en comfortabel huis. Vloertegels in beton-, natuursteen- en houtlook zijn de belangrijkste trends op dit moment.

Het kopen van tegels hoeft u niet alleen te doen. Onze adviseur staat altijd klaar om met u mee te denken. Daarbij kunt u bij ons terecht van ontwerp tot montage. Er is ontzettend veel keus op de markt en we begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom helpen wij u graag vanaf de oriënterende fase tot aan de oplevering.

Met ons breed assortiment aan tegels legt u de basis voor elk interieur. U kunt bij ons altijd een tegel vinden die u aanspreekt en binnen uw budget past. Creëer uw eigen stijl met de vele combinatiemogelijkheden.

Wandtegels

Wandtegels zijn in de regel minder hard dan vloertegels. Dit komt omdat deze minder belast worden dan vloertegels. Vaak zijn de kleuren ook helderder dan bij vloertegels, dit kan omdat het oppervlak van een wandtegel minder aan slijtage onderhevig is.  

U kunt bij ons terecht voor een “gewone” witte wandtegel,  wandtegels in beton- en natuursteenlook, maar ook “witjes”, zeskanttegels, steenstripformaten in diversen kleuren en wandtegels met allerlei reliëfmotieven. Deze wandtegels kunnen van keramiek zijn, maar ook van andere materialen zoals glas, natuursteen of metaal. 

We hebben ontzettend veel decoratiemogelijkheden, u kunt een wand een steenachtig stoer karakter geven of juist een “lief” pasteltintje in visgraatpatroon. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die wij u aanbieden en profiteer van onze kundige creatieve medewerker.

Natuursteen

Door de erg goede natuursteen imitaties van de keramische tegels staan natuursteentegels erg onder druk. Een natuursteen vloer of wand vergt vaak een speciaal onderhoud, daarom valt de keuze steeds vaker op een keramische variant. 

Toch blijft een natuursteen tegel een product van de natuur. Het is al miljoenen jaren oud en dat maakt dat je telkens een bijzondere en unieke uitstraling krijgt. De bekendste soorten natuursteen zijn marmer, leisteen, kwartsiet, kalksteen en graniet . Natuursteen zie je ook vaak terug in dorpels, vensterbanken, muurafdekkers en ander maatwerk. 

Een groot voordeel van diversen type natuursteenvloeren is dat deze vaak door het gebruik mooier worden en een geleefd karakter krijgen.

Specialties

Mozaïek-tegels zijn kleine tegeltjes, meestal op een netje verlijmd, verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten, gemaakt van uiteenlopende materialen, zoals keramiek, glas, natuursteen en metaal. Mozaïeken worden vaak toegepast als accent in de badkamer, toilet en keuken.

Een andere mozaïeksoort zijn breuksteentjes, in natuursteen vaak voorbewerkt en op een netje geplakt die “interlocking” in mekaar te schuiven zijn en van keramiek gebroken tegeltjes, zelf stukgeslagen van hele wandtegels. Van deze wandtegels hebben we altijd rond de 40 kleuren op voorraad liggen.

Cementtegels bestaan uit een drager van zand, cement en water, daar bovenop wordt een toplaag gegoten van marmerpoeder, cement en kleurpigment. De harding komt tot stand door de uitharding van het bindmiddel cement. Cementtegels zijn verkrijgbaar in diversen unikleuren en patroontegels.

Zellige is een Marokkaanse kunstvorm van mozaïek waarbij veelkleurige tegels van geglazuurd geometrische patronen worden gevormd gebruikt als wand en vloerbekleding. Ook hierin zijn weer verschillende vormen en kleuren te krijgen. Het meest gangbaar zijn de afmetingen 10 x 10 cm, 5 x 15 cm en de zeshoek vorm.

Het leggen van tegels in een visgraat legmethode zorgt voor sfeer en karakter in de ruimte. Houtlook tegels zijn hier perfect voor.

We leveren ook mooie klassieke Friese Witjes. Dit is een witte tegel gemaakt van verse klei met tin glazuur overgoten. Stijlvol en klassiek.

Sierstrips zijn een erg populaire wandbekleding, vaak de blikvanger van de ruimte waar deze toegepast zijn. Bekende sierstrips zijn de Stonepanels in verschillende soorten natuursteen en keramiek, deze hebben een ruwe en autentieke structuur, de wand wordt dan een echte sfeerbepaler. Andere sierstrips zijn nog de Woodwall en Rockwall